Ősszel sem csökkent a magyarok utazási kedve

A hazai lakosság közel harmada tervez belföldre, szűk tizede pedig külföldre utazni az őszi-téli időszakban, ami megközelíti az év eddigi részében utazók arányát - derül ki a Reacty Digital Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából.

A megkérdezettek közel fele szeretne még ebben az évben belföldre utazni azok közül, akik már utaztak idén, közel 40 százalékuk pedig külföldre utazna. Az eddig otthon maradók 15 százaléka választ belföldi célpontot a jövőben és csupán 3 százalék vágna bele külföldi útba – írták az MTI-hez eljuttatott felmérésben.

 

A jelentésből az is kiderült, hogy a 18-79 éves korosztály bő harmada (35 százalék) utazott el belföldi fizetős szálláshelyre 2021-ben augusztus végéig, míg külföldi célpontot csupán tizedük választott ebben az időszakban. A bel- és külföldön utazók között előfordulnak átfedések is, így összességében a lakosság kétötöde nyaralt valamerre az idén.

 

A belföldön nyaralók elsősorban online, közvetlenül a szálláshely weboldalán keresztül foglaltak szállást (42 százalék), de népszerűek az online szállásfoglaló oldalak vagy alkalmazások is (30 százalék). A külföldi foglalások esetén már csak az utazók negyede vette igénybe a szálláshely saját weboldalán történő foglalást és inkább a gyűjtőoldalakon keresztül (43 százalék) választottak. Határon belüli utazások esetén a Szállás.hu emelkedik ki (62 százalék), míg külföldi célpontnál egyértelműen a Booking.com (78 százalék) áll az élen a szállásfoglaló oldalak közül.

 

A belföldi utazók közel fele választotta a Balatont úti célnak – legnagyobb arányban a fiatalok – negyedük pedig hegyvidékes területre is utazott. Külföldi nyaralások esetén a legnépszerűbb célpont Horvátország (29 százalék), de Görögországba és Ausztriába is nagy arányban utaztak. Közlekedési eszközként autót a külföldre utazók kétharmada, míg repülőt közel harmada választott.

 

Kérjük, tekintse meg utasbiztosítási termékkínálatunkat:



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft